Cursus en bijscholing

EHBO – Basisopleiding

Dagelijks gebeuren er ongelukken. Thuis, op straat of op het werk. Variërend van ernstige tot minder ernstige ongevallen. Nog te vaak wordt er bij een ongeluk vertrouwd op het initiatief van een voorbijganger of collega, of wacht men op een arts of een ambulance. In zo’n geval kan een EHBO cursus van levensbelang zijn!

Na het volgen van de EHBO cursus bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen aan een medemens. Bovendien kunt u met inzicht en kennis van letsel helpen om preventief ongelukken te voorkomen.

Inhoud en EHBO examen

In de Basiscursus EHBO worden alle aspecten bijgebracht om Eerste Hulp te kunnen verlenen. Om de praktijkoefeningen zo realistisch mogelijk te maken, worden Lotusslachtoffers ingeschakeld die een ongevalssituatie naspelen. U leert dan de theorie direct in de praktijk toe te passen. Hierdoor zult u de Basiscursus EHBO als boeiend en dynamisch ervaren.

De EHBO cursus wordt verzorgd door zeer ervaren docenten conform de richtlijnen van het Oranje Kruis.

Het examen omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte. Bij goed gevolg ontvangt u het Oranje Kruis diploma Eerste Hulp Bij Ongelukken. Het diploma behoudt, mits u jaarlijks deelneemt aan de herhalingscursus EHBO, twee jaar zijn geldigheid.

Les momenten:

  • 3 dagen (zaterdag) van 09.00 tot 16.00

EHBO – Basis – Opleiding

3 zaterdagen 60 minuten